Tweets by @buherablog
profile for buherator at IT Security Stack Exchange, Q&A for IT security professionals

A BitBetyár Blog

Túljártál a nagyokosok eszén? Küldd be a mutatványodat! (e-mail a buherator gmailkomra jöhet)

Full-Disclosure / Névjegy / Coming out


Promó

H.A.C.K.

Címkék

0day (110) adobe (87) adobe reader (21) anonymous (26) apple (60) az olvasó ír (49) blackhat (20) botnet (22) bug (200) buherablog (44) buhera sörözés (39) bukta (49) deface (38) dns (22) dos (29) esemény (82) facebook (26) firefox (64) flash (33) gondolat (31) google (59) google chrome (36) hacktivity (37) hírek (117) incidens (224) internet explorer (88) iphone (35) java (50) jog (22) kína (21) kriptográfia (68) kultúra (21) linux (24) malware (43) microsoft (142) móka (48) mozilla (23) office (26) oracle (40) os x (43) patch (197) php (20) politika (31) privacy (58) programozás (22) safari (34) sql injection (62) windows (85) xss (77) Címkefelhő

Licensz

Creative Commons Licenc

Tervek 2013-ra

2013.01.01. 13:37 | buherator | 4 komment

Az elmúlt évben talán a szokásosnál is többet agyaltam azon, hogyan lehetne a blogot az új idők széljárásához igazítani, év végére ezek a gondolatok fogantak meg az agyamban:

Twitter

Ahogy azt már sokszor, sok helyen elmondtam, IT-biztonsági területen a Twittert nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ezen kívül az én saram, hogy idő hiányában egy csomó infót az elmúlt 12 hónapban kizárólag csiripeléssel osztottam meg, ami nem feltétlenül jó, de biztos jobb, mint a semmi. Ezért a jövő év első feladata a Twitter-doboz újrapozicionálása/tervezése lesz, hogy az akár másodpercenként beömlő hírek jobban a látogató szeme előtt legyenek. 

Hírek

Elképesztően büszke vagyok magamra, mivel a tavaly év végi fogadalmamat, mi szerint minden héten csinálok összefoglaló posztot a megelőző 7 nap eseményeiről érzésem szerint minimális hibaaránnyal sikerült megtartanom. Ez azonban nem akadályoz meg abban, hogy ezt a fogadalmat a "hülye ötletek" kalapba tegyem: a hírösszefoglalók ugyanis rendesen ellustítottak, a blog esszenciáját adó kontent színvonala pedig úgy érzem, elsilányult. Emellett, ha annyi időt fordítottam volna hétvégenként szakmai tartalmak összeállítására, mint az n+1. szkriptsuttyó bandával kapcsolatos anyagok összevadászására, ma mindannyian sokkal okosabbak lennénk. 

Hírösszefoglalók tehát nem lesznek 2013-ban. Ennek valószínűleg az lesz a hátránya, hogy a kevésbé szakmai tartalmat (pl. bukták) nem itt fogjátok megkapni először, viszont becsszóra igyekezni fogok az érdekesebb témákat (lásd a betépett AV milliárdos közép-amerikai kalandjai) önálló posztokban úgy kifejteni, ahogy azt a hazai hírgyártó üzemektől nem kapjátok meg, plusz hétvégi kötelező posztokra eddig szánt időt remélhetőleg érdekesebb tartalom gyártására fogom tudni fordítani. 

Frissítések

A Microsoft frissítések követése a heti hírekkel szemben továbbra is beváltnak látszik, és szerencsére egyre többen próbálják magukat Redmond órájához igazítani. Mindezt figyelembe véve a frissítő posztok kibővülve, az egy időben frissítő nagy gyártók csomagjait egyben összefoglalva kerülnek majd bemutatásra.

+++

Természetesen a Kedves Olvasók véleménye a legfontosabb, így minden, a fentiekkel kapcsolatos kommentárt, vagy kiegészítést, új ötletet szívesen fogadok a poszt alatt!

Címkék: buherablog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

|Z| 2013.01.01. 16:47:38

A hírekkel kapcsolatos változtatások szimpatikusak. Csak így tovább, vagyis csak így tovább, csak mégjobban :)

Kincses Zoli 2013.01.02. 11:11:06

hajrá, és köszi az edDIGieket és az ezutániakat előre is!
minden fejlődés maga után vonja a szervezetfejlesztést...vagyis indulhatna egy ,,pontverseny'', aminek keretében az ifjú titánok által beküldött cikkek felkerülnének valami blogtáblára, és év végén közönségszavazattal meg blogtulaji szavazattal kioszthatnád a blogdíjat, ami egy dedikált Mate...egyszer sokat fog érni ;-)
és így épülne a ,,szerkesztőség'' is.

buherator · http://buhera.blog.hu 2013.01.02. 19:50:54

Mindenkinek köszönöm a bíztatást!

@Kincses Zoli: Sajnos ezek a dolgok tapasztalataim szerint nagyjából a 2000-es évek eleje óta nem működnek az itthoni szcénában :( Ahogy Mr. Zorg mondaná: "If you want something done, do it yourself"
süti beállítások módosítása