Tweets by @buherablog
profile for buherator at IT Security Stack Exchange, Q&A for IT security professionals

A BitBetyár Blog

Túljártál a nagyokosok eszén? Küldd be a mutatványodat! (e-mail a buherator gmailkomra jöhet)

Full-Disclosure / Névjegy / Coming out


Promó

H.A.C.K.

Címkék

0day (110) adobe (87) adobe reader (21) anonymous (26) apple (60) az olvasó ír (49) blackhat (20) botnet (22) bug (200) buherablog (44) buhera sörözés (39) bukta (49) deface (38) dns (22) dos (29) esemény (82) facebook (26) firefox (64) flash (33) gondolat (31) google (59) google chrome (36) hacktivity (37) hírek (117) incidens (224) internet explorer (88) iphone (35) java (50) jog (22) kína (21) kriptográfia (68) kultúra (21) linux (24) malware (43) microsoft (142) móka (48) mozilla (23) office (26) oracle (40) os x (43) patch (197) php (20) politika (31) privacy (58) programozás (22) safari (34) sql injection (62) windows (85) xss (77) Címkefelhő

Licensz

Creative Commons Licenc

Kibertámadás Litvánia ellen

2008.07.01. 11:24 | buherator | 1 komment

Valószínűleg a szovjet jelképek betiltása miatt eddig kb. 300 litván weboldalt érintő támadássorozat indult meg, feltehetően Oroszországból. Az akciók során a támadók szovjet zászlók képeit, és Litvánia ellenes dalokat helyeznek el az áldozatul esett weboldalakon. Nem valószínű, hogy a cselekmények államilag lennének koordinálva, minden bizonnyal csupán túlbuzgó nemzettudattal rendelkező crackerek összehangolt akciójáról van szó.

Címkék: oroszország incidens deface

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.07.02. 09:57:56

Én csak azt írom le, amit gondolok. Biztosan lesz, aki nem ért egyet vele, de nem is kell egyetérteni, hiszen ezt csak én írom le. Akit a komment fejlécében látsz. És az csak pár karakter, ami nem számít ;)

Az oroszokról annyit érdemes tudni elöljáróban, hogy ők a világ leggyorsabb fordítói. Ha a világon bárhol, bérmilyen nyelven megjelenik valami, akkor annak az orosz fordítása jelenik meg legelőször a világhálón. Ebből aztán a fiúk hosszú évekig nagyon nagy előny tudtak kovácsolni, mivel minden információ rendelkezésükre állt az anyanyelvükön. Most persze lehet mondani, hogy az oroszok a legjobb nem natív nyelvbeszélők az angol területen, de ez nem volt így például 15-20 éve. A másik nagy előny, hogy az állam az nagyobb teret enged a warez és hacker tevékenységeknek, mert nem leírva ugyan, de a fekete gazdaságból sok az elvárt bevétel. Felejtsük el Putyint és, hogy mit mond a Kreml... Kamu. Az az alapvető hozzáállás, hogy amit a koma megkeres (behoz a határon), azt el is költi, ha nem cseszegetik. Ez a hozzáállás szintén sokat lendített az orosz hackingen, warezen és crackingen. Emellett még említhetnénk a szegénység motiváló hatását is a centralizált diktatúrában, amely a központ felé mágnesezi a tőkét. Na, de...

Idővel elég erősen felzárkóztak egyéb kommunista és kommunista szimpatizáns országok. Ilyenek például Kína, Vietnám és Korea is. Ezek ma már kenterbe verik az oroszokat tudásban és technikában.

Emiatt a hackerek többsége megélhetési cracker vagy warez lett vagy beállt spammernek. Az oroszok kapva kapnak minden alkalmon, hogy bebizonyítsák világelsőségüket. Ez amúgy az oroszokra jellemző dolog. VILÁGELSŐSÉG, mint az űrben :DDDTámadtak már állami adatbankokat, kormányszervek honlapját, cégek és privát emberek szervereit és honlapját, stb.

Én azt gondolom, hogy ez a harc nem a nemzeti jelképről szól, mert egy kicsit is gondolkodó ember (akár még egy cracker is) rájön, hogy ettől semmi sem fog megváltozni, csupán csak jobban meggyűlölik az ex megszállókat. (Nem fogják visszakapni a hatalmat és a honlapoket könnyen vissza lehet állítani.) És, ha már az ember be tudja ütni a bejelentkezési jelszavát, akkor legalább kicsit gondolkodónak nevezhetjük.

Amúgy majd hasonló pofozkodások biztosan lesznek a volt jugoszláv tagállamok között is, hiszen a koszovói függetlenség is alkalom lesz az oroszoknak "segíteni", hiszen nemzetileg erősen érdekeltek ebben a válságban. Mert tulajdonképpen még csak most kezd igazán kibontakozni.

Nem azt mondom, hogy az oroszok nem jók. Azt mondom, hogy már nem a legjobbak. És éppen ezért kevésbé keresettek, mint például a kínaiak vagy koreaiak, esetleg vietnámiak. Emiatt minden buliban benne vannak, főleg, hogyha ideológiát is lehet mögétenni.

De persze mindez kit érdekel, hiszen FELTÖRTEK 300 WEBOLDALT :DDD
süti beállítások módosítása