Tweets by @buherablog
profile for buherator at IT Security Stack Exchange, Q&A for IT security professionals

A BitBetyár Blog

Túljártál a nagyokosok eszén? Küldd be a mutatványodat! (e-mail a buherator gmailkomra jöhet)

Full-Disclosure / Névjegy / Coming out


Promó

H.A.C.K.

Címkék

0day (110) adobe (87) adobe reader (21) anonymous (26) apple (60) az olvasó ír (49) blackhat (20) botnet (22) bug (200) buherablog (44) buhera sörözés (39) bukta (49) deface (38) dns (22) dos (29) esemény (82) facebook (26) firefox (64) flash (33) gondolat (31) google (59) google chrome (36) hacktivity (37) hírek (117) incidens (224) internet explorer (88) iphone (35) java (50) jog (22) kína (21) kriptográfia (68) kultúra (21) linux (24) malware (43) microsoft (142) móka (48) mozilla (23) office (26) oracle (40) os x (43) patch (197) php (20) politika (31) privacy (58) programozás (22) safari (34) sql injection (62) windows (85) xss (77) Címkefelhő

Licensz

Creative Commons Licenc

Hírek - 2012/16. hét

2012.04.22. 19:59 | buherator | 1 komment

Én már csak egy kávét kérek!

A magyar anonok úgy gondolták, hogy a szép-új világ megteremtéséhez a legjobb út a Jobbik.hu és a kapcsolódó oldalak DDoS-olása lesz, a kis buták pedig rövidebb időre tényleg okoztak kisebb fennakadásokat a jobbik.hu és a magyargarda.hu működésében. Ez persze nem tetszett a kuruc.info-soknak, akik szintén a világot szeretnék megváltani, csak másképp - ők a judapest.hu-t deface-elték, illetve szokásos stílusukkal alázzák az Anonokat ahol lehet.

Üdítő adalék a fentiekhez, hogy a hét elején az Élet Menetét megzavaró Új Hajnal Rend blogját dekorálták ki, méghozzá (dobpergés) nem az Anonymous nevében. Persze ennek az akciónak is annyi volt az értelme, hogy nagy nyilvánosságot kaptak ezek a bohócok is.

3 millió 

Ennyi iráni banki adatait hozta nyilvánosságra Khosrow Zarefarid - a banki rendszereket fejlesztő Eniak egykor alkalmazottja -, miután egy 22 iráni bankot érintő biztonsági rést fedezett fel egy pénzügyi rendszerben. Zarefarid először megpróbálta értesíteni az érintett bankokat, de jelentéseit figyelmen kívül hagyták, jelentéktelennek tartva a felfedezést. Az incidens megrázta az iráni hitelintézeteket, sok ATM nem működik, egyes bankok blokkolják az ügyfelek számláit, az állami TV figyelmeztető anyagokat sugároz. Zarefarid valószínűleg elhagyta az országot.

Bukták

A bukták rovatban elsősorban a Breach Blogot tudom ajánlani. A barátnője fotójával lebukó CabinCr3w-s arc ártatlannak vallotta magát, az észtek kiadtak egy botpásztort az Egyesült Államoknak. Egy anont két év nyolc hónapra ítéltek, miután feltörte egy abortusz klinika oldalát, és a regisztrált felhasználók (nagyrészt kiszolgáltatott helyzetben lévő nők) személyes adatainak nyilvánosságrahozatalával fenyegetőzött. 

Címkék: hírek politika bukta irán kuruc.info incidens deface anonymous ddos jobbik.hu új hajnal rend magyargarda.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása