Tweets by @buherablog
profile for buherator at IT Security Stack Exchange, Q&A for IT security professionals

A BitBetyár Blog

Túljártál a nagyokosok eszén? Küldd be a mutatványodat! (e-mail a buherator gmailkomra jöhet)

Full-Disclosure / Névjegy / Coming out


Promó

H.A.C.K.

Címkék

0day (110) adobe (87) adobe reader (21) anonymous (26) apple (60) az olvasó ír (49) blackhat (20) botnet (22) bug (200) buherablog (44) buhera sörözés (39) bukta (49) deface (38) dns (22) dos (29) esemény (82) facebook (26) firefox (64) flash (33) gondolat (31) google (59) google chrome (36) hacktivity (37) hírek (117) incidens (224) internet explorer (88) iphone (35) java (50) jog (22) kína (21) kriptográfia (68) kultúra (21) linux (24) malware (43) microsoft (142) móka (48) mozilla (23) office (26) oracle (40) os x (43) patch (197) php (20) politika (31) privacy (58) programozás (22) safari (34) sql injection (62) windows (85) xss (77) Címkefelhő

Licensz

Creative Commons Licenc

Hírek - 2012/45. hét

2012.11.12. 10:08 | buherator | 2 komment

Hódmezővásárhely Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

A csodás Blikkben olvashattuk, hogy megfogták F. Józsefet, aki a címben említett szervezettől nyújta le a dolgozók 12 millió forintnyi fizetését. Az általában Herakleitos néven futó "profi hacker" eddig torrent site-ok törögetésével és trójai programok terjesztésével szerzett magának kétes hírnevet elsősorban a hazai torrentes körökben. A lebukást a hírek szerint elsősorban annak köszönheti, hogy saját e-mail címet adott meg, mikor a zsákmány számára széfet bérelt. 

Mindig Coca-Cola

Három év elteltével derült ki, hogy 2009-ben feltörték a Coca-Cola számítógépes rendszerét és onnan a kínai Huiyuan csoport felvásárlásával kapcsolatos anyagokat nyúltak le. A céget 2.4 milliárd dollárért akarták felvásárolni, de az üzlet az incidens után nem sokkal meghiúsult. 

Twitter

A Twitter egy rakás felhasználónak kiüttöte a jelszavát, miután több nagy népszerűségű hozzáféréssel kapcsolatban illetéktelen tevékenségre lettek figyelmesek - a gépezetbe azonban apróbb hiba csúszott, így sok, egyébként érintetlen felhasználónak is jelszót kellett változtatnia. A Sophos beszámolója szerint a valódi áldozatok közös jellemzője volt az érdeklődés a kínával kapcsolatos témák iránt, a politikai motivációnak azonban némileg ellent mond, hogy az ügyben szintén érintett Ars Technica falára egyszerű "dolgozz otthonról" spamet küldtek a támadók.

#OpNov5

Anonék megint hatalmasat gurítottak november 5. alkalmából: a kiddoknak sikerült deface-elniük egy hippifesztivál, egy webfejelesztő cég és egy non-profit egyesület honlapjai mellett a Symantec és az NBC néhány oldalát, valamint azt hitték, hogy sikerült bejutniuk a PayPal-hoz, de mint kiderült, valamelyik okosnak a ZPanelről sikerült némi useradatot bányásznia. Szintén az Anonhoz próbálják kötni egy régebbi VMware kernel kiszivárgását, de szerintem ez inkább csak terelés. A "magyar szárny" pedig újból hülyét csinált magából.

Biztonsági frissítések

  • Chrome 23 - Az új változat számos biztonsági újítást tartalmaz: engedélyezték a Do Not Track-et, a kiterjesztésekben sandboxolták az eval() és rokon funkciókat, frissítették a Flash-t, és 9000 dollárnyi biztonsági hibát javítottak.
  • Tor - Fontos biztonsági frissítést kapott a Tor kliens: a gyorsítótár adatainak törlésére használt memset() utasításokat egyes fordítók kioptimalizálhatják, így a kliens érzékeny adatokat hagyhat maga után a memóriában. A probléma a kliens Mac-es, Linux-os, és Windows-os változatait érintheti a 2.2.39-5-ös verzió előtt.
  • Opera 12.10 - Vicces hibajavításokkal

Címkék: opera kína hírek bukta incidens twitter tor anonymous google chrome coca-cola herakleitos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_2501 2012.11.12. 12:27:55

OpHunAnon ... hát ez kurvára szanalmas.

Ádám Novák: hallod Dávid Laczkó te ha annyit tudnál mint mi anonok összetennéd a 2 kezed azért nem használunk extrémebb támadásokat mert nem akarjuk,hogy lesitteljenek vágod?......

Ádám Novák: Ádám Molná azt tudtad,hogy nem csak puttyval lehet betörni számitógépekbe te nagyon okos mire szolgál az ssl,ftp,telnet,ssh,dns...stb? nem csak puttyval lehet gépekbe bejutni az ftp jelszó meg nemgond ott a hydra de te ezt nem voltál képes felfogni....

Ádám Novák: Kiss Tamás én nem mutatom,hogy király vagyok csak azt próbálom elérni,hogy ne okoskodjanak meg,hogy ne fikázzák az anonokat mert elég szar azért mikor teszünk valamit és semmibe vesznek érte...

bwahahah.. extrémebb támadások? putty? ssl? hydra? orly? te hülyefasz tízéves. bárcsak látnád a sugárzó sötétséget amit árasztasz. asszed ha egy eszme mögé állsz, akkor mentesítve vagy a felelősségtől? majd megbeszélitek a bíróságon.

gzus.. besirok..

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2012.11.12. 13:27:38

Ó, engem már a korábbi szánalmas próbálkozásaik alkalmával kitiltottak a facebookos fórumokról, ezzel is alátámasztva, mennyire komolyan gondolják a szólásszabadságot... :-))
süti beállítások módosítása