Tweets by @buherablog
profile for buherator at IT Security Stack Exchange, Q&A for IT security professionals

A BitBetyár Blog

Túljártál a nagyokosok eszén? Küldd be a mutatványodat! (e-mail a buherator gmailkomra jöhet)

Full-Disclosure / Névjegy / Coming out


Promó

H.A.C.K.

Címkék

0day (110) adobe (87) adobe reader (21) anonymous (26) apple (60) az olvasó ír (49) blackhat (20) botnet (22) bug (200) buherablog (44) buhera sörözés (39) bukta (49) deface (38) dns (22) dos (29) esemény (82) facebook (26) firefox (64) flash (33) gondolat (31) google (59) google chrome (36) hacktivity (37) hírek (117) incidens (224) internet explorer (88) iphone (35) java (50) jog (22) kína (21) kriptográfia (68) kultúra (21) linux (24) malware (43) microsoft (142) móka (48) mozilla (23) office (26) oracle (40) os x (43) patch (197) php (20) politika (31) privacy (58) programozás (22) safari (34) sql injection (62) windows (85) xss (77) Címkefelhő

Licensz

Creative Commons Licenc

Frissítőkedd - 2013. február

2013.02.13. 00:10 | buherator | Szólj hozzá!

Zimankós jóestét mindenkinek...

Microsoft

MS13-009: Összesen 13 hibajavítás az Internet Explorer összes változatához. EGy kivételével use-after-free problémákról van szó - a tutorial második része készülőben, stay tuned ;)

MS13-010: Az előző pponthoz kapcsolódó puffer túlcsordulás probléma a VML formátum feldolgozójában, ami akár böngészőn keresztüli kódfuttatásra is lehetőséget adhat. A Server Core installációkon kívül minden OS-IE kombó érintett, csakúgy, mint az előző esetben.

MS13-011: Úgy rémlik, régen volt már DirectSHow-val kapcsolatos probléma - ennek a sorozatnak most vége. A Quartz.dll egyik metódusának hibáját kihasználva kódfuttatás érhető el weboldalakba, vagy office dokumentumokba ágyazott, illetve streamelt videó tartalmak esetén. Az érintett szoftverek listája elég hézagos, nézéétek a hivatalos figyelmeztetőt a pontos listáért.

MS13-012: Oracle Outside In foltok átszivárogtatása az Exchangebe. Az Outside In transcoding szolgáltatásán keresztül kódfuttatás érhető el, amennyiben egy felhasználó OWA-n megnyitja egy speciálisan összeállított dokumentum előképét. A transcoding szolgáltatás LocalService-ként, minimális jogosultságokkal fut. Az Exchange Server 2007-es és 2010-es változatai érintettek.

MS13-013: Szintén Outside In problémák javítása, ezúttal a FAST Search Serverhez. A problémák csak bekapcsolt Advanced Filter Pack mellett jönnek elő, és egy elkopaszított biztonsági tokennel futó felhasználói folyamatba engednek beletúrni. A FAST Search Server 2010-es változata érintett.

MS13-014: Egy támadó kinyírhat egy NFS-t futtató Windows kiszolgálót egy csak-olvasható könyvtáron végzett fájlművelettel. Windows Server 2008 és 2012 érintettek.

MS13-015: A szokásos havi .NET privilégiumemelős móka. Akkor vagy bajban, ha XBAP alkalmazásokat futtatgatsz a webről, vagy ha gonosz felhasználóknak kínálsz korlátozott .NET futtatási lehetőséget.

MS13-016: Ez a j00ru srác nagyon beletenyerelt valamibe, a frissítés 30 általa (és néhány kollegája által) bejelentett helyi privilégiumemelő hibát orvosol ezzel a folttal. Minden esetben versenyhelyzet problémákról van szó. Minden Windows változat érintett.

MS13-017: ...és még mindig a Google-s srácokhoz fűzűdő javítások. Két újabb kernel race-condition és egy elbaltázott referenciaszámláló.

MS13-018: Ez a darab jól illeszkedik a packet-fu sorozathoz. Ha egy TCP szolgáltatás lezárja a kapcsolatot, a kliens viszont 0-s ablakó ACK-val válaszol, a kapcsolat nyitva marad. Ha ezt elégszer eljátsszuk, a TCP/IP-nek szánt memória elfogy, és nem lehet több kapcsolatot nyitni, azaz DoS-ba kerül a rendszer. Kérdés az, hogy melyik elterjedt Windows szolgáltatás szokott gyakran FIN-t küldeni a kliensnek - az IIS az SRD szerint nem sérülékeny, de mintha az RDP hajlamos lenne eldobálni az inaktív kapcsolatokat (bár ez lehet hogy kliens-vezérelt viselkedés - mondjátok meg a tutit kommentben!). Vistánál korábbi rendszereket (így a 2003-akat) nem érinti a probléma.

MS13-019: Újabb privilégiumemelésre alkalmas probléma a CRSS-ben, itt is egy tévesztő referenciaszámláló okozza a galibát. Windows 7 és etől felfele érintett.

A fentieken túl jó hír, hogy az EMET 3.0-hoz mostantúl hivatalos support jár a megfelelő előfizetéssel rendelkező ügyfeleknek - komoly helyen megéri foglalkozni a témával!

Adobe

Az Adobe egy rakás frissítést adott ki a Flash és Shockwave Playerekhez. A Flash frissítéssel elérhetővé vált a nem rég beharangozott Office click-to-play funkció is. A Flash javítócsomag Windowson 1-es, Mac-en 2-es a többi platformon 3-as prioritást kapott. A Shockwave Windowson is Mac-en is 2-es. Az Apple érezhetően egyre vonzóbb célponttá válik.

Egyebek

Frissült a Chrome linuxos változata, a beépített Flash lejátszó pedig minden platformon.

A Rails is kapott egy foltot: javították a JSON-ön keresztüli kódfuttatás problémát, és azt a nem rég felfedezett rést is, melyen keresztül megkerülhető az attr_protected védelme. Utóbbi problémáról tömören:

A RoR kererendszer a fejlesztő életének megkönnyítése érdekében hajlamos a modell objektumok adattagjait megszerkesztgetni megfelelő HTTP kérések hatására, ami nem mindig jó, ezért a fejlesztő megmondhatja, hogy melyek azok az attributumok, amikhez a kliens (nem) nyúlhat hozzá. A probléma az, hogy a védelem implementálásakor a fejlesztők nem vették figyelembe a Ruby Security Guide ajánlásait (sem), és megkerülhető reguláris kifejezésekkel próbálták szűrni a hozzáférhető attributumokat.

Címkék: microsoft google flash adobe ruby on rails shockwave google chrome pathc

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása