Tweets by @buherablog
profile for buherator at IT Security Stack Exchange, Q&A for IT security professionals

A BitBetyár Blog

Túljártál a nagyokosok eszén? Küldd be a mutatványodat! (e-mail a buherator gmailkomra jöhet)

Full-Disclosure / Névjegy / Coming out


Promó

H.A.C.K.

Címkék

0day (110) adobe (87) adobe reader (21) anonymous (26) apple (60) az olvasó ír (49) blackhat (20) botnet (22) bug (200) buherablog (44) buhera sörözés (39) bukta (49) deface (38) dns (22) dos (29) esemény (82) facebook (26) firefox (64) flash (33) gondolat (31) google (59) google chrome (36) hacktivity (37) hírek (117) incidens (224) internet explorer (88) iphone (35) java (50) jog (22) kína (21) kriptográfia (68) kultúra (21) linux (24) malware (43) microsoft (142) móka (48) mozilla (23) office (26) oracle (40) os x (43) patch (197) php (20) politika (31) privacy (58) programozás (22) safari (34) sql injection (62) windows (85) xss (77) Címkefelhő

Licensz

Creative Commons Licenc

Konferenciaszezon 2013

2013.09.09. 16:19 | buherator | Szólj hozzá!

Idén ősszel is beindul a szokásos konferenciaszezon - én is épp prezentációheggesztés közben allokáltam egy kis időt ennek a posztnak a megírására - szépen lassan körvonalazódnak az IT biztonsági rendezvények programjai, időrendben haladva:

ITBN 2013

Szeptember 25-26-án kerül megrendezésre az egyik legnagyobb múltú hazai szakmai rendezvény, az ITBN, melyen hagyományosan felülnézetből tekinthetjük át az ipar elmúlt egy évének eseményeit, újdonságait. A témák között természetesen kiemelt figyelmet fog kapni a még mindig nem csillapodó Snowden-PRISM-NSA ügy (erről a napokban tőlem is várhattok posztot), de ismét szó lesz a magyar infromációbiztonsági törvényről, a SANS által legfrissebben definiált biztonsági kontrollokról és persze sok-sok biztonsági termékről, szolgáltatásról is. Jómagam  a sérülékenységvizsgálati ajánlatkérések tapasztalatairól fogok elmondani néhány, a megrendelői oldal számára hasznos gondolatot. A rendezvény szokásosan ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

CampZer0

Közvetlenül az ITBN után, szeptember 27-29 között kerül megrendezésre a H.A.C.K. kísérleti rendezvénye, a CampZer0, amely bár nem kizárólag a biztonsági terület képviselőit célozza, az eddig elfogadott programpontok között azonban markánsan szerepel ez a terület, így az általánosabb értelemben hackelni vágyók mellett a kifejezetten security-fókuszó közönség számára is méltán vonzó programról van szó. A szervező csapat természetesen garantálja a bitillatot, regisztrálni itt lehet (az árak még alakulóban). 

Hacktivity 2013

Végül, de nem utolsó sorban végre megjelent (nagyrészt) az idei Hacktivity programja is. A két keynote speaker - Charlie Miller és Mikko Hypponen remek választás volt a szervezők részéről, már csak a velük való személyes eszmecsere lehetősége is jó ok lehet a részvételre. A program többi pontja mind a "szakmával" most ismerkedők számára, mind a keményvonalas bitbűvészek számára érdekesnek ígérkezik: az alapvető koncepciókat bemutató Hello Workshopok és a néhány esetben egészen a fizikai rétegig lenyúló kutatási eredmények bemutatói között azt hiszem, mindenki találni fog magának kedvére valót - én a hoszt-oldali biztonsági szoftverek viselkedés alapú detekciós képességeit fogom górcső alá venni. Regisztrálni holnapig még kedvezményesen lehet. 

Címkék: hacktivity esemény itbn campzer0

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása