Tweets by @buherablog
profile for buherator at IT Security Stack Exchange, Q&A for IT security professionals

A BitBetyár Blog

Túljártál a nagyokosok eszén? Küldd be a mutatványodat! (e-mail a buherator gmailkomra jöhet)

Full-Disclosure / Névjegy / Coming out


Promó

H.A.C.K.

Címkék

0day (110) adobe (87) adobe reader (21) anonymous (26) apple (60) az olvasó ír (49) blackhat (20) botnet (22) bug (200) buherablog (44) buhera sörözés (39) bukta (49) deface (38) dns (22) dos (29) esemény (82) facebook (26) firefox (64) flash (33) gondolat (31) google (59) google chrome (36) hacktivity (37) hírek (117) incidens (224) internet explorer (88) iphone (35) java (50) jog (22) kína (21) kriptográfia (68) kultúra (21) linux (24) malware (43) microsoft (142) móka (48) mozilla (23) office (26) oracle (40) os x (43) patch (197) php (20) politika (31) privacy (58) programozás (22) safari (34) sql injection (62) windows (85) xss (77) Címkefelhő

Licensz

Creative Commons Licenc

BSA akcióban

2007.11.08. 21:26 | buherator | 2 komment

"A mai nap folyamán elvileg több, mint 80db szervert foglaltak le. Céges szervereket, torrent trackerek szervereit..."

Először is a következőket szeretném (ismételten) leszögezni:
  • A BSA ugyanakkora jogkörrel rendelkezik, mint az Alsófenékpusztai Nyugdíjas Versmondó Egylet, nem rendelkeznek hatósági jogkörrel, csak feljelentgetni tudnak (de azt nagyon)
  • Torrent szervereket lefogalalni egyszerű ostobaság, a hozzánemértés ékes példája. Egy ilyen gép definició szerint kizárólag metaadatokat tárol az általa menedzselt tartalmakról. Nincs az az ágyúval fejbedurrantott , idióta kalóz,  aki a trackeréről seedelne.
Update: asva.infot érdemes nézegetni:
21:36 - bar torrenten nincs fent, de weben mar kint van a baratok kozt
És most következzen egy kis szemezgetés a Homár idevágó posztjaiból és kommentjeiből:

Először is a No.1, Arrogáns Antal levele a BSA-nak. Aztán itt a folytatás. Erre már megjelent Griffi, aki természetesen NEM a BSA embere:

"A homár akkor publikáljon téves megjegyzés nélkül! Ugyanis a BSA nem spameket küld, hanem jogos a felkérése a szoftverbevallásokat tekintve. Csak ehhez ismerni kellene a szerzői jogi törvényt, bár tudom, ahhoz nem elég a nyolc általános, mint a levél írójának értelmi szintje...."

Ha ez nem lenne elég:

"Nem vagyok a BSA embere, pusztán utánanéztem sok mindennek, és felhívtam a Microsoftot is."

ROTFLMAO, kész, végem, sírok XD! Griffi persze rövid úton megfutamodott a kellemetlen kérdések áradata elől... Aztán molekula volt olyan kedves és belinkelt egy jegyzőkönyvet az Országgyűlés informatikai és távközlési bizottságának egyik üléséről, ahol a BSA képviselőjét hallgatták meg az egyesület munkájával kapcsolatban, és Mécs Imre elég jól megmondta a tutit:

"Itt ugyanis nagyon sok buktató van, hogy néhányan mondjak: a Microsoft, vagy önök, ezt nem tudom pontosan, megállapodott a nagy PC-forgalmazókkal, hogy csak szoftverrel együtt szállítanak hardvert, a Compaq-kal, az IBM-mel és a többiekkel. Ezzel szemben van például egy megállapodás, hogy minden felsőoktatási intézményben dolgozó és tanuló diák jogszerűen használhatja a Microsoft szoftvereket, de ugyanakkor meg kell venni még egy példányban a szoftvert, ugyanis minőségi gépet nem lehet kapni szoftver nélkül Magyarországon, csak úgynevezett gagyi gépet, ahogy mondják a gyakorló szakemberek. Ennek következtében például egy egyetemi célra vásárolt jó minőségű számítógépre duplán kell megvásárolni a Microsoft egyébként monopolhelyzetben lévő szoftverrendszerét, szoftvercsaládját. Azért is kérdezem ezt, mert igen sok esetben az elavult gép helyett vesznek egy újabbat, de még a régi Win98-at használják. Ebben az esetben hogyan tudja a nemzetközi BSA háttérintézménye megállapítani, hogy illegális szoftverhasználat történt? Ezek a számok, ha nincsenek kellően megalapozva, csak riogatásra alkalmasak. Egy rendkívül finom területen, lényegében egy szellemi gépezet területén keltenek olyan képzeteket, mintha bankrablás történne. Ebben csatlakozom elnök úr megjegyzéséhez, hogy hihetetlenül ízléstelennek, a mi erkölcsi szemléletünkkel össze nem férőnek tartom azt, hogy az egyetlen létező érdekvédelmi cég bilincsekkel riogatja a szellemi termék felhasználóit. Mi lenne, ha például Kertész Imre bilinccsel riogatná azokat, akik az ő könyvét nem olvasták el, vagy elolvasták, de esetleg kölcsönadják másoknak?

Hihetetlen ellentmondás feszül a szoftverfelhasználás lényege, az egész számítógépes kultúra lényege és e brutális megjelenítés, fenyegetés között, amit önök használnak. Úgy gondolom, nagyon szelíd és finom válasza erre a társadalomnak, hogy önöket szoftverrendőrségnek nevezi, de nevezhetnék inkvizíciónak vagy más egyébnek is. A szerzői jogi törvény tárgyalása során is elmondtam ezt önöknek, ugyanis az önök képviselője részt vett az önkormányzati bizottság ülésén, és utána az első bilincses szériát vissza is fogták, mert ezzel csak a Linux terjedését segítették elő többek között, ugyanakkor most megint előhozták. Adjon nekem magyarázatot arra, hogy mi ez a konok szembenállás a magyar számítástechnikai szférával, és az abban dolgozó több tízezer vagy százezer ember mentalitásával? Egyértelműen, egyhangúlag elítélték önöket e megjelenítés alkalmazása miatt. Mégis milyen megfontolások vezették önöket, hogy újból előszedték, és újból riogatják óriás plakátokon az embereket, amely óriásplakátok árát a szoftverek extraprofitjából fedezik, vagyis a mi pénzünkből. A mi pénzünkből riogatnak önök minket, ahogy ez szokott lenni. Hogyan gondolják, hogy ezáltal kevesebben lesznek az emberek, a kisdiákok, akik elkezdenek számítógépet használni? Az iskolában megvette az állam több milliárd forintért a jogot, és önök még külön riogatják az embereket? Mi ennek a magyarázata? Adjon értelmes magyarázatot erre, mert nem kell nagy felismerés ahhoz, hogy lássák, hihetetlen mértékben elítélik ezért önöket, és személy szerint én is elítélem ebben a formában ezt a kampányt, és ezzel nem vagyok egyedül a magyar informatikai társadalomban."

Végül pedig Secnir tette fel a pontot az i-re:

"BSA=vicc
-nálunk (cégnél) volt többször APEH ellenőrzés (minden negyedévben van), szoftvernyilvántartást sose kérték.
-nálunk (cégnél) volt már rendőrség lefoglalni a teljes cámítógépparkot merthogy "illegális szofvtermásolás bűncselekménye zajlik". voltak kint bsa által kirendelt szakértők is. Megállapodtunk abban, hogy a 4 rendőr nem próbálja meg egyszerre elvinni mind a 800 gépet, sem a szervereket. Csak egy floppyra felmásolják a gépeken található filelistákat. OK, csinálják. Azonban az AS/400-as termináloknál komolyan kivágta náluk a biztosítékot, hogy nincs benne floppy. se usb port. akkor vegyük ki belőle a merevlemezt. Zavartan mondtuk a szakértő uraknak, hogy olyan nincs benne. Akkor elviszünk egyet. összenéztünk, hát vigye. a dolgozó közben jót röhögött, átült egy másik elé, és ott folytatta a munkát, ahol abbahagyta. Szakértő urak pampogtak: hogy vitte át az adatait a másik gépre, mégiscsak van rajta usb port? na jó, otthagytuk őket.
mindez 2002-ben a xxi században."

Kalóz blogján is ment persze az észosztás, innen csak ezt az egy hozzászólást emelném ki:

"Csak azt nem tudom hogy az édesanyjukat mé nem foglalják már le?Az összes fasszopó rendőr is szív ez miatt aki reggelt az oldalra?Mert a police közül én csak kettőt hívtam meg idáig vagy azokat kimossák?Rohadt korrupt banda..."

Azt hiszem ennyi olvasnivaló bőven elég a helyzet érzékeltetésére, vicc ez az egész! Azért remélem mindenki jót szórakozott :)

Címkék: móka bsa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrd · http://rrd.1108.cc 2007.11.09. 09:37:47

AS termiált lefoglalni... Hú az az ember rettentően szakérthetett! Ebben az évben nálam ez a hülyeségi rekord :)

nadix 2007.11.09. 15:11:50

szép új világ, az ellenforradalmi helyzet fokozódik, ésatöbbi. helyi szinten egyik legnagyobb seftes is rendőr, szegényem most honnét adja el a kamerás dévédéket? lehet hívhatom be újra pár oldalra, mint eddig is. dupla melót csinálnak ezek nekünk, és még a hajunk is kihullik a sok röhögés után. hétfőn meg majd jól kibukik az egész dologból képezett tejszínes torta, alig várom hogyan adják elő a köz szolglálatát.
süti beállítások módosítása