Tweets by @buherablog
profile for buherator at IT Security Stack Exchange, Q&A for IT security professionals

A BitBetyár Blog

Túljártál a nagyokosok eszén? Küldd be a mutatványodat! (e-mail a buherator gmailkomra jöhet)

Full-Disclosure / Névjegy / Coming out


Promó

H.A.C.K.

Címkék

0day (110) adobe (87) adobe reader (21) anonymous (26) apple (60) az olvasó ír (49) blackhat (20) botnet (22) bug (200) buherablog (44) buhera sörözés (39) bukta (49) deface (38) dns (22) dos (29) esemény (82) facebook (26) firefox (64) flash (33) gondolat (31) google (59) google chrome (36) hacktivity (37) hírek (117) incidens (224) internet explorer (88) iphone (35) java (50) jog (22) kína (21) kriptográfia (68) kultúra (21) linux (24) malware (43) microsoft (142) móka (48) mozilla (23) office (26) oracle (40) os x (43) patch (197) php (20) politika (31) privacy (58) programozás (22) safari (34) sql injection (62) windows (85) xss (77) Címkefelhő

Licensz

Creative Commons Licenc

A Küldetés

2007.12.21. 23:59 | buherator | komment

A következő történet a képzelet szüleménye. Bármilyen hasonlóság létező személlyel, céggel, párttal, vagy egyéb társadalmi szervezősdésekkel pusztán a bolondos véletlen műve.

A távoli jövőben járunk. Az nemzetek évtizedeken át békés egymás mellett élését felváltotta az egyre nagyobb befolyásra szert tevő mammutvállalatok eleinte titokban, majd egyre nyíltabban folyó állandó háborúja. A harcok minden oldalon hatalmas áldozatokat követeltek, a legnagyobb árat pedig - ahogy már ez egy háborúban lenni szokott - az egyszerű emberek fizették meg. Nem csak a fegyverek által szedett áldozatokról van szó: A cégek barátokat, családokat szakítottak szét a konkurencia általi gyűlölet állandó szításával. A márkahűség új értelmet nyert, a céghez való feltétlen lojalitás valódi vallásokat teremtett. Az élet-halál küzdelemben végül két óriáscég maradt talpon.
A Multi-Solution Products, vagy ahogyan az emberek emlegetik, "a nagy M" lényegében az Orosz és Kínai cégek összeolvadásával jött létre majd szépen lassan kiterjesztette a hatalamát mindenkire akire csak tudta. Ha kellett pénzzel, ha kellett, erőszakkal.
Vetélytársuk, a Fine Development Systems ("a nagy F") ennél valamivel kifinomultabb módszereket alkalmazott: tudták, néhány rosszul sikerült fotó, vagy egy jó helyen és időben megszellőztetett pletyka a legnagyobbakat is térdre kényszerítheti.
Az utolsó években valójában már meggyőzésre sem volt szükség, az emberek félelmükben önként álltak be a két óriásvállalathoz, próbálva a kisebbik rosszat választani. Valójában persze mindenki tudta, hogy az ember bármelyik mammutnál írja is alá az életre szóló munkaszerződést, a céges egyenruha és szolgálati fegyver mellett a 70 órás munkahetet is garantálják számára.
Létezik azonban egy csoport, amely véres harcot folytat az emberek milliárdjain élősködő vállalatokkal szemben. Szabotálják a gyártósorokat, összezavarják a cégek kommunikációs rendszereit, és leleplezik F és M mocskos hazugságait. Ha te is a felszabadítók oldalán akarsz harcolni az elnyomás ellen, egy feladatot kell elvégezned:
Két beépített emberünk, kdavid és bbela sikeresen kicsempészett egy-egy belső jelentést M-től és F-től [ezek a multik egyre szánalmasabb védelmi rendszereket alkalmaznak, komolyan!]. A fájlok azonban titkosítva vannak, és nekünk még nem sikerült feltörnünk ezt a bonyolult kódot. Te talán sikerrel jársz, de vigyázz, a küldetés nem veszélytelen, csak saját felelősségedre vágj bele!

Címkék: játék

süti beállítások módosítása