Tweets by @buherablog
profile for buherator at IT Security Stack Exchange, Q&A for IT security professionals

A BitBetyár Blog

Túljártál a nagyokosok eszén? Küldd be a mutatványodat! (e-mail a buherator gmailkomra jöhet)

Full-Disclosure / Névjegy / Coming out


Promó

H.A.C.K.

Címkék

0day (110) adobe (87) adobe reader (21) anonymous (26) apple (60) az olvasó ír (49) blackhat (20) botnet (22) bug (200) buherablog (44) buhera sörözés (39) bukta (49) deface (38) dns (22) dos (29) esemény (82) facebook (26) firefox (64) flash (33) gondolat (31) google (59) google chrome (36) hacktivity (37) hírek (117) incidens (224) internet explorer (88) iphone (35) java (50) jog (22) kína (21) kriptográfia (68) kultúra (21) linux (24) malware (43) microsoft (142) móka (48) mozilla (23) office (26) oracle (40) os x (43) patch (197) php (20) politika (31) privacy (58) programozás (22) safari (34) sql injection (62) windows (85) xss (77) Címkefelhő

Licensz

Creative Commons Licenc

Békével távoztunk - 27C3 összefoglaló

2011.01.03. 00:49 | buherator | 4 komment

 Még mindig teljes időzavarban vagyok a hajnalig C-Base - 12 óra vonat - szilveszter kombó után, álmatlan óráim hasznos eltöltésének pedig mi lehetne megfelelőbb módja, mint hogy megírom, milyen is volt az idei Chaos Communication Congress? :)

Az előző poszt alapján már nem jelenthet újdonságot, hogy az idei kongresszus felhozatala igen jó volt, bár így utólag nehéz eldönteni, hogy nem csak a múlt év tapasztalatai segítettek-e hozzá, hogy jobban fókuszáljuk az energiáinkat. Az minden esetre biztos, hogy idén a fejem kapkodása helyett sikerült valóban arra koncentrálnom, amiért érdemes egy hacker-konferenciát videostream helyett élőben élvezni: ez pedig a hackelés és az inspirációgyűjtés. Az új projektek egyelőre nem publikusak, de előbb-utóbb biztosan azok lesznek, várjatok türelmesen :) Ami viszont nagyon is publikus, és mindenképpen említést érdemel, az a blackout4hungary, ami szintén a 27C3 gyümölcse, reméljük sokan csatlakoznak! *

 Az elmélyült kódolás egyetlen hátulütője az, hogy az ember lemarad a buliról, ahogy az velünk is történt, de nem is biztos, hogy jó vége lett volna, ha hagyjuk, hogy a húzós előadások mellett a Phenoelite is lezúzzon. Az előadások felvételei egyébként máris elérhetőek a rendezvény teljes online közvetítését biztosító FeM-Net jóvoltából. Az általam követett prezentációk közül az alábbiakat emelném ki, mint kötelező darabokat, de természetesen nincs kizárva, hogy elmulasztottam valami korszakalkotót, érdemes tehát nézegetni a Fahrplant is!

Első nap:

  • SMS-o-Death
  • Rootkits and Trojans on Your SAP Landscape

Második nap:

  • Wideband GSM sniffing
  • Building custom Disassemblers
  • High-speed high-security cryptography - encrypting and authenticating the whole Internet

Harmadik nap:

  • Reverse-engineering a real-world RFID payment system

Negyedik nap:

  • OMG WTF PDF

A legközelebbi megmozdulásra pedig nem kell egy teljes évet várni, nyáron ugyanis ismét megtartják a 4 évente  jelentkező Chaos Communication Camp-et, ahol hasonlóan színvonalas programra számíthatunk, no meg arra, hogy nem fagy oda a kezünk a kebabhoz.

Remélem, ott találkozunk!

*Azt meg majdnem elfelejtettem, hogy dnet megnyerte a LoL Shield Contestet! Gratulálunk!

Címkék: esemény 27c3

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása